Pielgrzymka do Fatimy 17-28 listopada 2017
PROGRAM PIELGRZYMKI PSZCZELARZY
DO FATIMY I SANTIAGO DE COMPOSTELA
17 – 27//28..11..2017
1 Dzień – 17.11 Zbiórka pielgrzymów w hali odlotów na lotnisku w Katowicach - Pyrzowicach
o godz. 1600; odprawa pasażerska. Przelot liniami Wizzair do Lizbony. Planowany wylot z Katowic
o godz. 1805, planowany przylot do Lizbony o godz. 2105; przejazd do hotelu; zakwaterowanie, nocleg.
2 Dzień – 18.11 Śniadanie, przejazd na Cabo da Roca - najdalej na zachód
wysunięty przylądek Europy; przejazd do Lizbony, zwiedzanie: Alfama: Katedra,
kościół św. Antoniego; Belem oraz Almada - Sanktuarium Chrystusa Króla;
powrót do hotelu, obiadokolacja i nocleg.
3 Dzień - 19.11 Śniadanie, przejazd do Santarem - Sanktuarium Cudu
Eucharystycznego; przejazd do Fatimy - zakwaterowanie, udział w nabożeństwach
religijnych w Sanktuarium, obiadokolacja i nocleg.
4 - 7 Dzień 20 - 23.11 Pobyt w Fatimie.
- zwiedzanie Fatimy, Aljustrel i Valinos - miejsc związanych z objawieniami
oraz z życiem świętych Pastuszków; udział w nabożeństwach religijnych w Sanktuarium,
- przejazd do Batalha, Alcobaça, Nazaré - zwiedzanie oraz krótki /ok 2 godz./ pobyt nad Oceanem.
8 Dzień - 24.11 Śniadanie, przejazd do Coimbry - zwiedzanie; przejazd do Hiszpanii; obiadokolacja
i nocleg /okolice Pontevedra/.
9 Dzień – 25.11 Śniadanie, przejazd do Santiago de Compostela, zwiedzanie Katedry Św. Jakuba
Apostoła, czas wolny; powrót do hotelu; obiadokolacja; nocleg.
10 Dzień – 26.11 Śniadanie, przejazd do Bragi, zwiedzanie Katedry oraz Sanktuarium Dobrego
Jezusa i MB ze wzgórza Sameiro; przejazd do Fatimy; obiadokolacja i nocleg w Fatimie.
11 Dzień – 27.11 Śniadanie, przejazd do Tomar - zwiedzanie Convento de Cristo; obiadokolacja;
przyjazd na lotnisko w Lizbonie, odprawa w porcie lotniczym, planowy wylot do Pragi o godz. 2130;
12 Dzień – 28.11 Planowany przylot do Katowic o godz. 0230. Zakończenie pielgrzymki.
Świadczenia: * 10 noclegów, śniadań i obiadokolacji
* opieka pilota - przewodnika
* ubezpieczenie KL do sumy gwarancyjnej 20.000 EUR i NNW do 2.000 EUR
* przejazdy autokarem wg programu
* wstępy wg programu i wykazu obiektów podanych w informacji szczegółowej
Cena: równowartość 880 euro.
Uwaga! - cena nie zawiera transferu na lotnisko w Katowicach.
Kolejność zwiedzania poszczególnych miejsc może ulec zmianie!
San Anttoniio
ul. Bolesława Chrobrego 6 44-200 RYBNIK
tel./fax + 48 32 42 21 723; mob. + 48 503 672 210
http://sanantonio-rybnik.weebly.com e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
100 ROCZNICA
OBJJAWIEŃ
Kursy kwalifikacyjne
Kursy kwalifikacyjne dla pszczelarzy
1.
Zespół Szkół Rolniczych w Grzybnie
Grzybno 48, 63-112 Brodnica
tel.: 61 28 34 814
email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Osoba, która ukończy Kwalifikacyjny Kurs Zawodowy w zawodzie pszczelarz będzie przygotowana do wykonywania następujących zadań zawodowych:
- Prowadzenia pasieki metodami tradycyjnymi i ekologicznymi;
- Wykonywania prac związanych z prowadzeniem produkcji roślinnej
i zwierzęcej;
- Prowadzenia i obsługi pojazdów, maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji rolniczej i pszczelarskiej;
- Prowadzenia sprzedaży produktów rolniczych i pszczelarskich.
2.
Centrum Kształcenia Ustawicznego
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
ul. Wojska Polskiego 28
60-637 Poznań
tel. 61 846 61 46, 61 848 70 26, 61 846 67 29, 61 846 67 32
W ofercie 2 kursy dla pszczelarzy:
- Kurs dla początkujących pszczelarzy
- Kurs doszkalający dla pszczelarzy
3.
CDS-LIDER
Consulting & Doradztwo & Szkolenia
ul. Niegolewskich 11A
64-320 Buk
tel. (61) 8 149 399
tel. komórkowy: 508 194 737
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Czego nauczysz się na kursie?
- Zakładanie i prowadzenie pasieki – poznasz tajniki lokalizacji, organizacji i rozwoju pasiek.
- Biologia i zdrowie pszczół – nauczysz się, jak dbać o zdrowie rodzin pszczelich i zapobiegać chorobom.
- Pozyskiwanie produktów pszczelich – miód, propolis, pyłek kwiatowy, mleczko pszczele i wosk.
- Hodowla i selekcja pszczół – dobór najlepszych linii hodowlanych i metody rozrodu.
- Zasady prawne i ekonomia pasieki – dowiesz się, jak zarządzać pasieką w sposób rentowny i zgodny z przepisami.



